Tekniset ominaisuudet

Luna House -omakotitalon rakenteet valmistetaan suojattuna ja valvotusti elementtitehtaalla, jolloin saavutetaan yhtenäinen markkinoiden energiatehokkain rakenne ja säästytään sääolosuhteiden rasitteilta. Seinäelementtien kantava runko on ekologista kuumasinkittyä terästä ja kaikki sisämateriaalit ovat sisäilmaluokituksen M1-luokkaa. Tehtaalla runkoelementit kootaan määrämittaan valmistetuista osista, joten hukka on pieni ja kaikki rungon raakaaineet ovat 100% kierrätettävissä.

Rakenne on tiivis ja energiataloudellinen kokonaisuus. Luna House tuo lukuisia rakenteellisia etuja perinteitä uudistavilla rakennevaihtoehdoilla.

Kuumasinkitty teräs on luotettava rakennusmateriaali vaativiinkin olosuhteisiin ja kohteisiin. Se on kestävä ja tuo huomattavaa säästöä huolto- ja ylläpitokuluihin. Rakenteiden harmonia luo kokonaisuudesta kestävän, ekologisen ja esteettisesti miellyttävän omakotitalon.

Luna House kattoelementti
Luna House perustukset
Luna House pientalo
Luna House pientalon runko

Sokkelit

Tehdasvalmisteinen sokkelielementti valmistetaan säältä suojassa. Elementtien käyttö mahdollistaa siistin ja nopean asennuksen työmaalla. Sokkelissa on valmis luonnonkivipinta jo elementtien asennusvaiheessa.

Ulkoseinät

Ulkoseinät on valmistettu EPS -eristeen ja teräsrankojen muodostamista elementeistä. Runkotolpat eivät läpäise rakennetta, jolloin kylmäsiltoja ei perinteisen runkorakenteen tavoin esiinny. Rakenne on yhtenäinen, eikä rungon elämistä pääse tapahtumaan. Lämmöneriste  muodostaa pääosan seinärakenteesta tehden pientalosta kevyen sekä toimivan energiatehokkaan kokonaisuuden. Pintakäsittelynä käytetään kestävää julkisivurappausta, mutta muidenkin pintamateriaalien käyttö on mahdollista.

Väliseinät

Väliseinärunko valmistetaan teräsrangoista. Kipsilevyn ja teräsrangan lämpölaajenemiskerroin on sama. Näin ollen Luna taloissa on väliseinärakenne, jossa ei tapahdu rakenteellista elämistä. Väliseinien ääneneristävyys on helppo suunnitella ja toteuttaa asiakkaan vaatimustason mukaan.

Kattorakenne

Kattoelementit ovat tehdasvalmisteisia ja keveitä nostaa paikoilleen. Aluskate on mahdollista asentaa ennakkoon. Vesikate kiinnitetään heti teräksisten kattotuolien ja elementtien asennuksen jälkeen. Lämmöneriste on jo valmiina osana elementtejä.  Luna kattoelementit mahdollistavat sisäkaton vapaat muutokset ja korkeat huonetilat.